Voorbij de leegte

Vorig jaar publiceerde Esther van Fenema het boek ‘Het verlaten individu’, waarin ze de leegte van onze tijd beschrijft. In dit nieuwe boek probeert ze samen met predikant Joost Röselaers via een reeks gesprekken die leegte voorbij te komen.

Esther van Fenema & Joost Röselaers, De leegte voorbij. Op zoek naar een verhaal dat ons verbindt. 2023, Uitgeverij Prometheus.
Lees meer 
plaatjekrimp

Altijd die lege kerk, altijd 

Het regent en het is november, dichtte J.C. Bloem een kleine eeuw geleden al, alsof hij 2023 had voorzien. Met een variant op de slotregel: altijd die lege kerk, altijd. Drie dominees proberen in twee boeken zich tot die realiteit te verhouden. 

Gerrit van Dijk & Martijn van Leerdam, Krimp. Waarom de kerk naar de haaien gaat, maar wij toch hoopvol zijn. Utrecht: KokBoekencentrum, 2023. 

Aarnoud van der Deijl, De toekomst van de kerk. Essay vol rouw en hoop. Middelburg: Skandalon, 2023. 

Lees meer 
omslag boek hochstenbach

Hoe neoliberaal woonbeleid mensen kapotmaakt

Stadsgeograaf Cody Hochstenbach weet zowel uit onderzoek als uit eigen ervaring van wonen in armoede. In dit boek beschrijft hij hoe die armoede mensen tot in hun ziel raakt. ‘Ik was bang dat de barman mijn vaders dakloosheid al van een afstand kon ruiken.

Cody Hochstenbach, In schaamte kun je niet wonen. Een persoonlijk verhaal over het ware gezicht van de wooncrisis. Das Mag. €15,-.
 
Lees meer