Kinderen

Oppas

Voor de allerkleinste is er tijdens de kerkdienst iemand beschikbaar om op te passen. Alleen tijdens de zomervakantie is er geen oppas aanwezig. De crèche is in De Poterne, het gebouw achter de kerk. 

Kindernevendienst

Tijdens de kerkdienst is er kindernevendienst. Kinderen van 4 t/m 12 jaar gaan voordat de schriftlezing begint naar hun eigen ruimte. Voor de zegen komen ze weer terug in de kerk. Tijdens de kindernevendienst wordt onder andere een bijbelverhaal verteld. Er wordt gesproken over wat er beleefd wordt door de kinderen. Aan het eind wordt er wat moois geknutseld naar aanleiding van het verhaal. 

Adventsproject Kindernevendienst

 Dit jaar gaat het Adventsproject van de Kindernevendienst net even anders. Omdat er nu geen Kindernevendienst in de kerk is, hebben de kinderen thuis een Adventsproject pakketje gekregen (zie foto hiernaast). Hiermee kunnen de kinderen thuis samen met het gezin Advent vieren.

In het pakket zitten Adventskaarsen, een gezinsboekje, de Kind op Zondag verhalen en een knutselwerkje.

Elke adventszondag wordt er in de kerkdienst een filmpje getoond waarin wordt uitgelegd waar het verhaal uit Kind op Zondag deze week over gaat. Het thema van het Adventsproject is ‘Het Beste Nieuws’. Elke week verschijnt er een nieuwe editie van de Adventsbode, waarin groot nieuws te lezen valt! Dus hou de (online) kerkdienst goed in de gaten!

Zo kunnen we toch met elkaar uitkijken naar kerst, ondanks de moeilijke tijd waar we nu even in zitten.

We maken er een mooie Adventstijd van!