Kinderen

Oppas

Voor de allerkleinste is er tijdens de kerkdienst iemand beschikbaar om op te passen. Alleen tijdens de zomervakantie is er geen oppas aanwezig. De crèche is in De Poterne, het gebouw achter de kerk. 

Kindernevendienst

Tijdens de kerkdienst is er kindernevendienst. Kinderen van 4 t/m 12 jaar gaan voordat de schriftlezing begint naar hun eigen ruimte. Voor de zegen komen ze weer terug in de kerk. Tijdens de kindernevendienst wordt onder andere een bijbelverhaal verteld. Er wordt gesproken over wat er beleefd wordt door de kinderen. Aan het eind wordt er wat moois geknutseld naar aanleiding van het verhaal. 

Veertigdagenproject Kindernevendienst

 Helaas gaat het Veertigdagentijdproject van de Kindernevendienst dit jaar ook anders dan normaal. Dit keer geen groot project in de kerk, maar een klein project thuis. De kinderen en hun ouders ontvangen van ons het Gezinsboekje van Kind op Zondag. Hier kunnen ze elke dag van de Veertigdagentijd met het gezin thuis in lezen of samen de dagactiviteit uit doen. Elke week heeft dezelfde opbouw:

 

Zondag: Een Bijbelverhaal

Maandag: Het bordspel Levensweg met de ‘opdracht van de week’

Dinsdag: Het verhaal: ‘Het bijzondere leven van Frits Vitus’

Woensdag: Een gebed en een lied

Donderdag: Een verhaal over Rainbow, de duif van Kids in Actie

Vrijdag: Een leuk werkblad om te maken

Zaterdag: Een activiteit voor het hele gezin om buiten te doen

In de laatste week voor Pasen kunnen de kinderen met hun ouders de verhalen van de stille week lezen.

 

Het thema van het project is ‘Levensweg’:

De kinderen horen in de verhalen hoe Jezus op weg gaat naar Pasen.

Een weg door de woestijn. Over een hoge berg. Een weg naar de tempel. En ook naar een grasland waar eten genoeg is voor 5000 mensen. Een weg door het donker en ook een weg waarop Jezus als een koning wordt toegejuicht. Uiteindelijk wordt het een weg door de dood naar het leven. Jezus ging de weg van het leven, met alle hoogten en diepten die daarbij horen. Maar het was ook een weg naar het leven: zijn verhaal loopt uit op het nieuwe begin van Pasen. Daarmee heeft Jezus ook voor ons een levensweg gebaand. 

Nu er geen Kindernevendienst is, hopen we dat de kinderen met hun ouders met behulp van het Gezinsboekje samen op weg kunnen naar Pasen.

Ook in de online kerkdiensten zult u het één en ander terug horen en zien over het project. 

 

Groetjes van de Kindernevendienstleiding