Dominee in Vijfhuizen

Mijn naam is Jan Scheele-Goedhart en sinds 14 februari 2021 ben ik predikant van deze gemeente. Hiervoor was ik drie jaar dominee in Zeist (wijkgemeente Bethel) in een soort ‘duo-baan’ met een collega en een paar maanden op dezelfde manier verbonden aan de Noorderkerk in Amsterdam. Ik studeerde theologie aan de Vrije Universiteit en later aan de Protestantse Theologische Universiteit, beide in Amsterdam.

Als dominee zie ik het als mijn roeping om de boodschap van de Bijbel te verbinden aan het echte leven van vandaag. Ik vind het mooi om daarmee bezig te zijn, zowel in diensten als in persoonlijke gesprekken. Neem gerust contact op voor een goed gesprek, ook als je geen lid bent van een kerk. Reacties naar aanleiding van een dienst, ook kritische, zijn ook altijd welkom.

Persoonlijk

Sinds 2005 ben ik getrouwd met Liesbeth; zij werkt als huisarts in de Kop van Noord-Holland. Samen hebben we vier kinderen: Nathan, Norah, Tobias en Hanna. In mijn vrije tijd houd ik ervan om buiten te zijn, te wandelen, en te lezen. Ook probeer ik te leren zingen en pianospelen.  

Buiten de kerk

Naast mijn werk als dominee in Vijfhuizen werk ik bij RIGO Research en Advies, een bureau dat zich bezighoudt met onderzoek en advies op allerlei thema’s rondom ‘de bewoonde omgeving’. Ik ben daar in 2005 begonnen nadat ik aan de TUDelft geodesie gestudeerd heb en ben dat werk lang blijven doen naast mijn theologiestudie, tot het halverwege mijn predikantschap in Zeist te vol werd. Nadat mijn aanstelling in Zeist erop zat, ben ik opnieuw bij RIGO aan de slag gegaan en ik probeer dat te combineren met mijn werk in de kerk.

Contact

Online ben ik te vinden op LinkedIn. Af en toe gebruik ik Twitter, en ik heb een weblog waar ik zo nu en dan wat schrijf, vooral in gesprek met collega’s: https://goedewerken.wordpress.com.

Voor meer persoonlijk contact kan je altijd bellen of appen (06-45744440) of mailen (predikant@pknvijfhuizen.nl). Daarnaast ben ik vaak te vinden in mijn werkkamer in de Poterne.